NVM Rotterdam ZHZ | Vind jouw NVM makelaar in Rotterdam Zuid-Holland Zuid
Vind een NVM Makelaar Contact    Inloggen

Huis verkopen of kopen in tijden van corona

De NVM kantoren nemen ook in deze tijd hun verantwoordelijkheid om verkopers en kopers te blijven helpen en te ondersteunen met inachtneming van voorzorgsmaatregelen en creatieve online mogelijkheden.

Het coronavirus heeft ons land eind februari ook bereikt en het kabinet neemt verregaande, snel op elkaar volgende maatregelen. De NVM houdt de ontwikkelingen en berichtgeving nauwlettend in de gaten. Om verdere verspreiding tegen te gaan, adviseert de NVM om bij afspraken zoals bezichtigingen, ondertekening van koopaktes, taxaties, inspecties en transporten de nu geldende gezondheidsrichtlijnen goed te volgen. Geen handen schudden, vaak handen wassen, hoesten en niesen in de elleboog en anderhalve meter afstand houden van elkaar waar mogelijk.

Bij het plannen van afspraken wordt nadrukkelijk geadviseerd om bij alle betrokkenen actief te informeren naar de gezondheidstoestand.

Huis verkopen of kopen in tijden van corona

Zijn de NVM kantoren bereikbaar?

Kantoren hoeven niet te sluiten. De NVM-kantoren hebben uiterste voorzorgsmaatregelen getroffen. Bovendien zijn ze altijd goed digitaal en telefonisch bereikbaar en volgen het zorgvuldig overwogen advies van de NVM. Neem contact op met de makelaar om te vernemen of het kantoor geopend is.

Kunnen bezichtigingen wel/niet doorgaan?

Conform de richtlijnen van het RIVM kunnen bezichtigingen nog steeds plaatsvinden! Echter, onder stringente voorwaarden. Er wordt geadviseerd het aantal personen zoveel mogelijk te beperken. Groepsbezichtigingen en Open Huizen worden afgeraden.


Kan er getaxeerd worden?

Zonder interne inspecties kan er niet worden gevalideerd. De kantoren beslissen zelf of de situatie wel of geen interne inspecties toelaat. Ontdek wat een NVM-taxateur voor je betekenen en vind jouw taxateur.


Heeft de coronacrisis invloed op de huizenprijzen?

De NVM is van mening dat het nu nog te vroeg is om daar iets over te zeggen.


Wil je je huis verkopen en heb je vragen?

De vraag naar woningen is momenteel nog steeds zo groot dat je woning nu te koopzetten nog steeds zin heeft. Afwachten met verkopen loont daarom niet.

Onze makelaars zijn op de hoogte van de nieuwste innovaties, maatregelen en marktontwikkelingen. Er wordt gebruikt gemaakt van creatieve online mogelijkheden, zoals facetime en virtuele tours. Ook nu staan ze klaar om je vragen te beantwoorden en de noodzakelijke maatregelen te bespreken.

Je kunt vrijblijvend een gesprek aanvragen bij de NVM verkoopmakelaars van NVM ZHZ. Al je vragen worden beantwoord en het verkoopproces wordt van begin tot einde geregeld.

Vind een NVM makelaar

 

Belangrijke links en telefoonnummers

Meer informatie over het coronavirus vind je op RIVM

Landelijk crisisnummer
De overheid heeft een landelijk crisisnummer geopend voor alle vragen over het coronavirus: telefoonnummer 0800-1351. Dit nummer is dagelijks bereikbaar tussen 08:00 en 20:00 uur.

Meer informatie voor NVM leden vind je op NVM Covid-19

 

 

 

Vind een NVM makelaar