NVM Rotterdam ZHZ | Vind jouw NVM makelaar in Rotterdam Zuid-Holland Zuid
Vind een NVM Makelaar Contact    Inloggen

Nacht van de Nacht


24 oktober 2020

Locatie
Landelijk
Organisator

Op 24 oktober vindt de Nacht van de Nacht plaats. Tijdens de Nacht van de Nacht wordt in het hele land aandacht besteed aan het belang van duisternis voor flora en fauna. Daarnaast wordt een begin gemaakt met het tegengaan van lichthinder en energieverspilling.

Flora- en fauna activiteiten

Doe tijdens de Nacht van de Nacht zoveel mogelijk licht uit, zowel binnen als buiten. Zo draag je je steentje bij aan een donkere Nacht van de Nacht! Natuurlijk kun je dit ook de rest van het jaar doen om mens en dier te helpen.

Duisternis is belangrijk

Wanneer heb jij voor het laatst een echt donkere nacht gezien? Zo eentje waarin een betoverende hemel vol sterren te zien is? Nederland wordt in de nacht steeds lichter en steeds meer mensen én dieren ondervinden daar hinder van. In veel kantoren en gebouwen is ’s nachts verlichting aan en ook brandt er veel reclameverlichting. Uit onderzoek blijkt dat 86% van de Nederlanders zich stoort aan kantoren die hun lichten laten branden.

Meer informatie

De provinciale Milieufederaties en de Stichting Natuur en Milieu organiseren de Nacht van de Nacht. Kijk voor meer informatie op www.nachtvandenacht.nl.

 

 

Nieuws

 24 sep 2020 02:00
Motie uitstel nieuw energielabel per 1 januari 2021 Dinsdag 22 september heeft een meerderheid van de Tweede Kamer een motie van VVD-Kamerlid Koerhuis aangenomen om de invoering van het nieuwe energielabel...

 23 sep 2020 02:00
Minister beantwoordt Kamervragen werkwijze taxateurs Dinsdag 22 september heeft de minister antwoord gegeven op Kamervragen over de werkwijze van taxateurs.

Meer nieuws

Vind een NVM makelaar


 Evenementen

okt
03
Open huizen dag afgelast
Hele land
okt
24
Nacht van de Nacht
Landelijk