NVM makelaars in Rotterdam Zuid-Holland Zuid
Contact    Inloggen       Zoek jouw NVM Makelaar

Nacht van de Nacht


28 oktober 2023

Locatie
Landelijk
Organisator

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker. Honderden bedrijven en gemeenten doven lichten van gebouwen en reclameverlichting.

Flora- en fauna activiteiten

Doe tijdens de Nacht van de Nacht zoveel mogelijk licht uit, zowel binnen als buiten. Zo draag je je steentje bij aan een donkere Nacht van de Nacht! Natuurlijk kun je dit ook de rest van het jaar doen om mens en dier te helpen.

Duisternis is belangrijk

Wanneer heb jij voor het laatst een echt donkere nacht gezien? Zo eentje waarin een betoverende hemel vol sterren te zien is? Nederland wordt in de nacht steeds lichter en steeds meer mensen én dieren ondervinden daar hinder van. In veel kantoren en gebouwen is ’s nachts verlichting aan en ook brandt er veel reclameverlichting. Uit onderzoek blijkt dat 86% van de Nederlanders zich stoort aan kantoren die hun lichten laten branden.

Meer informatie

De provinciale Milieufederaties en de Stichting Natuur en Milieu organiseren de Nacht van de Nacht. Kijk voor meer informatie op www.nachtvandenacht.nl.