NVM ZHZ is de beroepsorganisatie van makelaars o.g. in de regio Zuid-Holland Zuid
Vind een NVM Makelaar Contact    Inloggen

Nieuws

 13 sep 2019 09:47
WOZ-waarde naar record, hoogste stijging sinds jaren De gemiddelde WOZ-waarde van woningen is in 2019 voor het vierde jaar op rij gestegen. Op 1 januari 2019 bedroeg de gemiddelde WOZ-waarde 248 duizend euro per woning, 7,8 procent meer dan een jaar eerder. Dat is de hoogste waarde ooit en de hoogste stijging sinds jaren. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

Lees verder op NVM.nl


 11 sep 2019 13:20
Visie op platformeconomie aangeboden aan Rutte VNO-NCW en MKB-Nederland hebben hun visie gebundeld samen met techbedrijven, platformgebruikers en ondernemers. Namens de NVM heeft Kees Vlaanderen meegedacht in het formuleren van deze visie. Hierbij heeft hij vooral gekeken naar het belang van makelaars/taxateurs in deze visie.

Lees verder op NVM.nl


 10 sep 2019 09:26
Halvering veestapel: lost dit ‘t stikstofprobleem op? D66 lanceerde maandag 9 september een plan om de stikstofproblematiek het hoofd te bieden. Rob Jetten wil de woningbouw vrijstellen van de stikstofregels en zoekt de beperking van uitstoot vooral door te snijden in onze veestapel.

Lees verder op NVM.nl


 9 sep 2019 11:31
Academie voor Vastgoed zorgt voor goed opgeleide A&L-deskundigen De Academie voor Vastgoed biedt tal van vakgerichte opleidingen voor agrarisch makelaars en taxateurs. Juist in deze sector is het belangrijk om goed opgeleid en gecertificeerd te zijn. “Het gaat hier immers om heel specialistisch werk. Daarnaast gaat het al snel om heel veel geld”, aldus Lydia van Dalen, manager bij de Academie voor Vastgoed.

Lees verder op NVM.nl


 3 sep 2019 10:16
Minister start onderzoek naar stijgende nieuwbouwkosten Woonminister Ollongren heeft in de beantwoording van vragen van PVV-kamerlid Kops over stijgende nieuwbouwprijzen, aangekondigd om onderzoek te doen naar de oorzaken van de prijsstijgingen.

Lees verder op NVM.nl


 28 aug 2019 14:16
Reactie branche op onderzoeksrapport drugscriminaliteit Brancheorganisaties VastgoedPRO, VBO en NVM zijn geschrokken van de conclusies in het onderzoeksrapport over (drugs-)criminaliteit in Amsterdam.

Lees verder op NVM.nl


 28 aug 2019 13:47
Vastgoedrapportage Twente nodigt vastgoedprofessionals uit voor het Symposium ‘De Stichting Vastgoedrapportage Twente draagt zorg voor versterking van het Vastgoednetwerk en voor de implementatie van het monitoringsonderzoek van het vastgoed in Twente’, vertelt Marieke Mentink voorzitter van de stichting en directeur van Dura Vermeer.

Lees verder op NVM.nl


 26 aug 2019 13:35
NVM pleit voor een integrale aanpak van de woningmarkt Sinds de crisis is de woningmarkt radicaal veranderd. Was er in 2014 nog geen sprake van een woningschaarste, de afgelopen jaren is de krapte-indicator op het laagste niveau.*

Lees verder op NVM.nl


 26 aug 2019 09:05
Meer grond voor woningen en bedrijven In 20 jaar tijd is er in Nederland per saldo 59,2 duizend hectare bij gekomen voor wonen, werken en infrastructuur. Bijna 90 procent hiervan is nieuw woon- en werkterrein. In West-Nederland was de groei van woon- en werkterrein het sterkst. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe analyses van het bodemgebruik in ons land.

Lees verder op NVM.nl


 22 aug 2019 11:35
NVM: de woningmarkt ontspoort Door een uitspraak van de Raad van State, mag er niet meer zomaar gebouwd worden in de buurt van één van de 118 Natura 2000-gebieden, beschermde natuurgebieden waar een overbelasting van stikstof is gesignaleerd.

Lees verder op NVM.nl


 20 aug 2019 09:52
Aanbod commercieel vastgoed daalt niet verder Het aanbod van te huur en te koop staande kantoren, bedrijfsruimten en winkels is in het tweede kwartaal van 2019 niet verder gedaald. Dit blijkt uit cijfers van NVM Business.

Lees verder op NVM.nl


 16 aug 2019 12:47
84 miljoen voor subsidieregeling isoleren woningen De Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) wordt 2 september weer opengesteld. Met de regeling kunnen mensen subsidie krijgen voor twee of meer grote isolatiemaatregelen in hun eigen woning.

Lees verder op NVM.nl


 16 aug 2019 09:07
4.5% huurpremie voor groene energielabels Huurwoningen die voorzien zijn van gunstige A- en B-energielabels gaan gepaard met een maandhuur die bijna 4.5% hoger ligt dan gemiddeld. Een huurpremie die overigens bijna gelijk is aan het verschil in de maandelijkse energierekeningen.

Lees verder op NVM.nl


 15 aug 2019 11:44
Nieuwbouw steeds bepalender voor ontwikkeling voorraad koopwoningen De dalende trend in het nieuwbouwaanbod van koopwoningen drukt een steeds grotere stempel op de dynamiek en koopprijsontwikkeling in de bestaande woningvoorraad. Dit belemmert de mogelijkheden om door te stromen vanuit een bestaande koopwoning, waardoor ook het aanbod van bestaande koopwoningen stagneert.

Lees verder op NVM.nl


 12 aug 2019 11:39
Koper overhandigt geen kopie financieringsaanvraag Koper doet een beroep op het financieringsvoorbehoud en ontbindt de koopovereenkomst. Verkoper weigert in te stemmen met de ontbinding en vordert de 10 procent boete. Wie krijgt gelijk?

Lees verder op NVM.nl


 8 aug 2019 13:40
Goed, uitgebreid taxatierapport voldoet aan strikte regelgeving Taxatierapporten zijn uitgebreide rapporten met veel nuttige informatie. “Het is verstandig om zo’n rapport heel goed te lezen. Als NVM Agrarisch & Landelijk-taxateur taxeer ik van alles wat in het buitengebied speelt. Zoals bijvoorbeeld pluimvee- en varkensbedrijven, melkveehouderijen en gronden. Maar ook woonboerderijen, campings en horeca”, aldus Jaap Ridderhof, directeur, rentmeester en makelaar/taxateur o.g. bij Midden Nederland Makelaars B.V.

Lees verder op NVM.nl


 30 jul 2019 09:37
Aantal kantoren met minimaal energielabel C neemt verder toe De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) meldt dat het aantal kantoren met een groen energielabel sterk toeneemt. Op 1 juli 2019 had 68% van de gelabelde kantoren minimaal energielabel C.

Lees verder op NVM.nl


 23 jul 2019 10:09
Profiteren van de voordelen van een coöperatie Een deel van de winst van de bedrijfsmatige activiteiten mag voortaan worden gedeeld met de leden. Ard Klijsen: "Wat u en ik allang weten, is nu ook doorgedrongen tot de rest van makelend Nederland. Namelijk dat een coöperatie enorm veel voordelen biedt. Méér nog dan een normale vereniging. De dikke Van Dale zegt erover: Vereniging van personen met het doel om voordeliger in hun behoeften te voorzien door het bedrijf van de tussenhandel en de ondernemer uit te schakelen."

Lees verder op NVM.nl


 22 jul 2019 11:54
Advisering bij onteigening is een vak apart Voor nieuwe wegen, industrieterreinen, maar ook voor woningbouw is de Nederlandse overheid voortdurend op zoek naar grond. In eerste instantie probeert zij deze te kopen. Lukt dit niet, dan volgt onteigening, een ingewikkeld proces dat vraagt om specialistische kennis van jurisprudentie en onderhandelingen, aldus NVM Agrarisch & Landelijk-makelaar en onteigeningsspecialist Jos Ebbers.   

Lees verder op NVM.nl


 17 jul 2019 10:06
NVM lanceert Fundament: een podcast serie over taxeren! Waarom een podcast? Omdat sommige onderwerpen zich niet laten vangen in een kort artikel. En omdat we een andere manier willen uitproberen om taxateurs en andere betrokkenen bij het taxatieproces te bereiken. Luisteren in plaats van lezen, ideaal voor in de auto of thuis op de bank. Juist in de vakantieperiode!

Lees verder op NVM.nl


Categorieën

Regionaal nieuws

Nationaal nieuws


Vind een NVM makelaar


.

Vacatures

 25 jul 2019
Vacature makelaar minimaal (a-RMT) bij Kolpa Makelaars in Rotterdam Kolpa Makelaars, Rotterdam

 17 jul 2019
Medior K-RMT/RMT (m/v) bij Dolphijn NVM Makelaardij te Maassluis Dolphijn NVM Makelaardij, Maassluis

 12 jul 2019
Vacature ervaren Nieuwbouwmakelaar bij Kettner Makelaardij te Rotterdam (m/v) Kettner Makelaardij, Rotterdam

 Evenementen

sep
20
Djemaa el Fna - Plein van Eten en Verhalen
Museumpark, Rotterdam
sep
21
Oud-Beijerland Live Festival (overdag)
Oud-Beijerland Centrum