NVM Rotterdam ZHZ | Vind jouw NVM makelaar in Rotterdam Zuid-Holland Zuid
Vind een NVM Makelaar Contact    Inloggen

Nieuws

 22 jan 2020 11:17
Nijmegen krijgt een woondeal Het rijk is op dit moment samen met de gemeente Nijmegen een woondeal aan het schrijven. Na Amsterdam en Utrecht is in Nijmegen de woningnood het grootst. Met de regionale woondeal wil het rijk op korte termijn iets doen aan de woningnood.

Lees verder op NVM.nl


 17 jan 2020 10:49
503 aanmeldingen Subsidieregeling sanering varkenshouderijen De inschrijvingstermijn voor deelname aan de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv) is op 15 januari gesloten. 503 varkenshouders hebben zich opgegeven voor deelname aan deze regeling, het aantal inschrijvingen is daarmee boven verwachting. Deze overschrijding laat zien dat de regeling voorziet in een behoefte onder varkenshouders. Varkenshouderijen die de meeste geuroverlast veroorzaken, komen het eerst in aanmerking voor deelname.

Lees verder op NVM.nl


 16 jan 2020 08:58
NVM neemt online biedsysteem over van Makelaarsvereniging Amsterdam De Nederlandse Vereniging voor Makelaars en taxateurs (NVM) gaat verder investeren in online bieden op woningen. Met ingang van 1 januari 2020 heeft de NVM het door de Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA) ontwikkelde online biedsysteem Biedopdezewoning.nu (BODW) overgenomen om dit landelijk uit te rollen.

Lees verder op NVM.nl


 15 jan 2020 11:40
NVM reikt 26 nieuwe REV-certificaten uit De NVM heeft 14 januari 2020 aan 26 NVM-taxateurs het REV-certificaat uitgereikt. Daarmee is het totaal aantal gecertificeerde taxateurs bij de NVM uitgekomen op 80.

Lees verder op NVM.nl


 14 jan 2020 15:57
Politiek pakt door op signaal NVM Donderdag 9 januari heeft NVM de woningmarkt-kwartaalcijfers gepresenteerd. Uit deze cijfers blijkt dat we inmiddels moeten spreken van een woningnood. Dat signaal is nu ook opgepakt door de politiek. Minister-President Rutte en CDA-Kamerlid Ronnes reageren op de problemen van de woningbouw.

Lees verder op NVM.nl


 13 jan 2020 15:06
Uitstel nieuwe energieprestatie-eisen en energielabel tot 1 januari 2021 Minister Knops van Binnenlandse Zaken en koninkrijksrelaties heeft vorige week aan de Tweede kamer meegedeeld dat de invoering van de nieuwe BENG-eisen en het nieuwe energielabel wordt verplaatst naar 1 januari 2021. Oorspronkelijk zouden deze twee aanpassingen al per 1 juli 2020 van kracht worden, echter het niet tijdig beschikbaar zijn van de benodigde software heeft de minister - op verzoek van een groot aantal belanghebbende partijen - doen besluiten de invoering een half jaar uit te stellen.

Lees verder op NVM.nl


 8 jan 2020 14:56
Krapte op de woningmarkt neemt toe; steeds minder keuze voor ‘Jan Modaal’ In het vierde kwartaal van 2019 is de woningmarkt verder verkrapt. Er staan minder woningen te koop en minder woningen worden te koop gezet. De prijzen stijgen wel, mede door de grote vraag. De voorraad nieuwbouwwoningen neemt nog wel toe, waarschijnlijk prijzen zij zichzelf uit de markt. NVM-voorzitter Onno Hoes: “Overal lees ik over de wooncrisis, maar ik durf inmiddels wel te spreken over woningnood.”

Lees verder op NVM.nl


 2 jan 2020 12:57
Particuliere verhuurder ontzorgen Sommige particuliere verhuurders zijn uitstekend thuis in de complexe wet- en regelgeving rond verhuur – anderen minder. Bovendien willen niet-professionele verhuurders soms geheel ontzorgd worden. Daar ligt een mooie taak voor NVM-makelaars, vinden zowel NVM als beleggersorganisatie Vastgoed Belang. Samen dragen ze bij aan goed verhuurderschap en daarmee aan een beter imago van de particuliere belegger.

Lees verder op NVM.nl


 2 jan 2020 09:32
Meer regie nodig op de woningmarkt Woningkrapte en stagnerende bouwproductie frustreren de duurzaamheidsopgave in nieuwbouw en bestaande voorraad. De markt moet weer in beweging komen. Zonder regie en een overkoepelend pakket maatregelen zijn de huidige problemen van woningnood, te lage woningproductie, de verduurzamingsopgave, stikstof en PFAS niet op te lossen”, aldus NVM-lobbyist Jasper van der Jagt naar aanleiding van de recente begrotingsbesprekingen in de Tweede Kamer.

Lees verder op NVM.nl


 30 dec 2020 10:53
Wateroverlast in de kelder Wie is aansprakelijk als koper na het transport wateroverlast ervaart in de kelder? Deze vraag werd voorgelegd aan het hof Den Bosch.

Lees verder op NVM.nl


 23 dec 2019 09:14
Straks verduurzamingsadvies direct bij aan- of verkoop woning Het is niet de vraag of er een verduurzamingsslag van koopwoningen komt, maar welke economische rol je daar als makelaar in wilt spelen. NVM wil er klaar voor staan en zet daarom nu een nieuwe zakelijke dienst op: het verduurzamingsadvies. Bedoeld als extra service voor klanten, maar ook als extra businessmodel voor de deelnemende makelaars.

Lees verder op NVM.nl


 19 dec 2019 13:38
Eerste Kamer akkoord met Belastingplan 2020 In navolging van de Tweede Kamer heeft de Eerste Kamer donderdag 18 december ingestemd met het pakket Belastingplan 2020.

Lees verder op NVM.nl


 18 dec 2019 11:43
Aan de keukentafel meedenken over de toekomst van een boerderij De agrarische makelaardij. Het is een kleine groep binnen de makelaarsbranche, bestaande uit vakspecialisten, die soms met de voeten in de klei staan, maar bovenal gepassioneerde deskundigen zijn. Volgens Harry Streng is het zoveel meer dan alleen het kopen of verkopen van onroerend goed. “Je denkt echt mee over de toekomst van een boerenfamilie. Dat maakt ons vak soms spannend, maar vooral heel erg mooi.”

Lees verder op NVM.nl


 17 dec 2019 10:51
Gemeenten voeren actiever grondbeleid Het aantal gemeenten dat grond heeft aankocht, is in de afgelopen twee jaar gestegen, zo blijkt uit een onderzoek door adviesbureau Stec groep. Ook zijn veel gemeenten van plan om de komende twee jaar grond te kopen.

Lees verder op NVM.nl


 17 dec 2019 08:07
NVM-podcast: Onno Hoes in gesprek met Roelof Hemmen Speciaal voor het NVM Ledencongres “A Brand New Day” liet onze voorzitter Onno Hoes zich interviewen door Roelof Hemmen, presentator van BNR Nieuwsradio.

Lees verder op NVM.nl


 16 dec 2019 08:35
Europese Commissie presenteert Green Deal Woensdag 11 december heeft de Europese Commissie haar “European Green Deal” gepresenteerd aan besluitvormende organen in Europa.

Lees verder op NVM.nl


 11 dec 2019 15:39
Hoofd koel houden Als aankoopmakelaar begeleid ik inmiddels al heel wat jaren klanten bij het kopen van hun nieuwe huis. In het begin was het aanbod op de markt ruim en waren er relatief weinig kopers. Je kreeg daardoor de tijd om na te denken en rustig tot een besluit te komen. Hoe anders is dat nu. De huidige markt, met meer kopers dan huizen, vraagt om snelle beslissingen. En dat terwijl een huis kopen op zichzelf al een hele spannende aangelegenheid is voor kopers.

Lees verder op NVM.nl


 11 dec 2019 11:58
NVM stuurt samen met 9 partijen brief aan de Kamerleden NVM heeft samen met Neprom, Aedes, Woonbond, Natuurmonumenten, Bouwend Nederland, Vastgoed Belang, IVBN, Vereniging Eigen Huis en NVB-Bouw een brief aan de Kamerleden gestuurd. Vandaag is het algemeen overleg Bouw in de Tweede Kamer en we hopen van harte dat de brief hier uitgebreid besproken zal worden. 

Lees verder op NVM.nl


 6 dec 2019 13:09
Delegatie taxateurs Zuid-Korea bezoekt de NVM Vrijdag 6 december is de NVM bezocht door een delegatie uit Zuid-Korea. De delegatie was hier om zich te informeren over hoe het vak van taxeren in Nederland is georganiseerd.

Lees verder op NVM.nl


 5 dec 2019 13:28
Kamerleden nemen zorgen makelaars serieus Afgelopen week is in de Tweede Kamer de implementatie van de Wwft-richtlijnen in de Tweede Kamer behandeld. Als NVM hebben wij Kamerleden verteld welke problematiek hier bij komt kijken.

Lees verder op NVM.nl


Categorieën

Regionaal nieuws

Nationaal nieuws


Vind een NVM makelaar


.

Vacatures

 17 dec 2019
Vacature binnendienstmedewerker m/v bij Minke Makelaardij, Rotterdam Minke Makelaardij, Rotterdam

 04 dec 2019
Vacature Makelaar (m/v - fulltime) bij Van Herk Makelaardij. Rotterdam Van Herk Makelaardij, Rotterdam

 29 nov 2019
Vacature binnendienstmedewerker m/v bij Anke Bodewes Makelaardij, Schiedam Anke Bodewes Makelaardij, Schiedam

 Evenementen

feb
06
Art Rotterdam
Van Nellefabriek, Rotterdam
mrt
07
Museumnacht010
Rotterdam