NVM ZHZ is de beroepsorganisatie van makelaars o.g. in de regio Zuid-Holland Zuid
Vind een NVM Makelaar Contact    Inloggen

Nieuws

 16 nov 2018 16:35
NVM reactie op Consumentenbond-column over taxeren Op 13 oktober schreef Consumentenbond-directeur Bart Combée een column in de Telegraaf over taxaties. Hierin komt hij tot de conclusie dat taxaties “ineens veel duurder” zijn. Ook spreekt de Consumentenbond van ‘taxatietombola’, nadat drie verschillende taxateurs voor dezelfde woning in nagenoeg dezelfde periode tot sterk uiteenlopende bedragen kwamen. Na veelvuldig contact met de Consumentenbond reageert de NVM middels dit bericht op de door de Consumentenbond getrokken conclusies.

Lees verder op NVM.nl


 16 nov 2018 11:06
Meer inkomensafhankelijke huurverhoging in sociale sector De coalitiepartijen hebben eerder een voorstel gedaan om goedkope scheefwoners meer huur te laten betalen. Tijdens het debat hierover bleek echter dat zij op een aantal onderdelen nog niet helemaal op één lijn zaten. Inmiddels hebben de partijen hier overeenstemming over bereikt en de minister via een motie verzocht om met een voorstel te komen .

Lees verder op NVM.nl


 16 nov 2018 08:53
Onderzoek wettelijke regulering aanvangshuurprijs vrije sector De minister van BZK onderzoekt de mogelijkheid voor gemeenten om de huurprijsstijgingen in de vrije sector tegen te gaan door de aanvangshuurprijs te maximeren op basis van een percentage van de WOZ-waarde.

Lees verder op NVM.nl


 15 nov 2018 15:02
Gezamenlijke aanpak goed verhuurderschap Op 1 november vond het bestuurlijk overleg goed verhuurderschap plaats. De NVM was een van de deelnemers aan dit overleg. Minister Ollongren heeft de Tweede Kamer op de hoogte gesteld van de uitkomsten van dit overleg.

Lees verder op NVM.nl


 15 nov 2018 13:49
Nog steeds zorgen over subsidieregeling rijksmonumentenonderhoud Het blijft onrustig rondom de concept-subsidieregeling voor rijksmonumentenonderhoud. Minister Van Engelshoven (OCW) heeft eerder aangekondigd de fiscale aftrek van dergelijk onderhoud te willen vervangen door een subsidie. De Federatie Particuliere Monumenteneigenaren en de Federatie Particulier Grondbezit hebben in een brief aan de minister hun zorgen omtrent de subsidieregeling kenbaar gemaakt.

Lees verder op NVM.nl


 14 nov 2018 10:14
Bemiddeling bij bedrijfsmatige paardenobjecten De taxaties, aan- en verkoop van bedrijfsmatige paardenobjecten vraagt om specialistische kennis. Ook moet je de taal van de paardenwereld spreken en goed weten wat erin omgaat, aldus Carmen Boertjes van Boertjes Makelaardij in Staphorst.

Lees verder op NVM.nl


 14 nov 2018 09:57
Smart home(owner)? In de krant lees ik dat een 'smart home' steeds dichterbij komt. In een 'smart home' bedient de bewoner allerlei apparaten via internet. Je zult maar een storing hebben. Maar los van eventuele technische beren op de weg, dan moet je natuurlijk wel een 'home' kunnen vinden. Want in diezelfde krant valt mijn oog op een noodkreet: ‘Huizenprijzen naar nieuw record, aanbod naar dieptepunt.’

Lees verder op NVM.nl


 13 nov 2018 14:53
Wie is nu de kanarie in de kolenmijn? De geschiedenis heeft ons verschillende zekerheden geleerd. Eén daarvan is dat de prijsontwikkeling van koopwoningen cyclisch is. Het verleden heeft dat duidelijk laten zien. Ook nu hebben we te maken met een niet-evenwichtige prijsstijgingen, die gemiddeld opgelopen zijn tot circa 9% op jaarbasis, met grote lokale uitschieters.

Lees verder op NVM.nl


 13 nov 2018 12:39
Nieuwe makelaars en taxateurs november 2018 De NVM heeft deze maand een nieuwe groep makelaars en taxateurs welkom geheten bij de vereniging. Zij legden maandag 12 novwember tijdens de beëdiging de eed of belofte af, waarmee ze aangeven de NVM Erecode en kwaliteit na te streven. Welkom!

Lees verder op NVM.nl


 12 nov 2018 14:38
Belemmeringen ondernemers in verhuren dakruimte voor zonnepanelen Minister Hoekstra van Financiën heeft zich uitgesproken over signalen vanuit de sector dat ondernemers problemen ondervinden als ze hun bedrijfsdak willen verhuren ten behoeve van verduurzaming. Hypotheekverstrekkers kunnen bijvoorbeeld voorwaarden stellen om te voorkomen dat hun onderpand wordt beschadigd, of beschouwen het verhuren van de zonnepanelen als onderhuur.

Lees verder op NVM.nl


 9 nov 2018 16:08
2039: Koningin Amalia viert een feestje Het leek er even niet op, maar in januari 2019 wordt dan eindelijk de Nationale Omgevingsvisie gelanceerd met maar liefst 20 prioriteitsprojecten in heel Nederland. Gesteund door de Nationale Omgevingswet is het de Rijksoverheid die voor een deel de regie terugpakt van gemeentes en provincies. Een ambitieus plan met zowel transformatieprojecten in het stedelijk gebied als uitbreiding aan de randen van de steden gaat van start.

Lees verder op NVM.nl


 9 nov 2018 13:40
Column Giethoorn Laatst kajakte ik door Giethoorn en nooit in mijn leven zag ik zoveel huizen te koop te staan. Bij twee op de drie rietgedekte boerderijtjes staat een bord in de tuin. Van krapte op de woningmarkt is geen sprake daar aan het water in Overijssel. Maar of de makelaars er goede zaken doen, waag ik te betwijfelen.

Lees verder op NVM.nl


 8 nov 2018 16:08
NVM uit zorgen uit over voortgang Nationale Woonagenda Tijdens het bestuurlijk overleg op 1 november met minister Ollongren heeft NVM-voorzitter Ger Jaarsma zijn zorgen uitgesproken over de voortgang van de Nationale Woonagenda.

Lees verder op NVM.nl


 8 nov 2018 10:23
Koopwoningmarkt blijkt ondanks herstel verre van gezond De nadelige gevolgen van de crisis in de periode 2008-2013 lijken inmiddels volledig weggewerkt te zijn, uitgaande van de meest recente gegevens over betalingsachterstanden op hypotheken (geregistreerd door BKR), de door de NHG uitbetaalde verliesdeclaraties en het aantal executieverkopen van woningen (geregistreerd door het Kadaster). Hetzelfde geldt grotendeels voor de restschuldproblematiek als gevolg van de aanhoudende koopprijsstijgingen. Toch blijkt de koopwoningmarkt verre van gezond.

Lees verder op NVM.nl


 7 nov 2018 15:28
Column Ger Jaarsma: tweedeling Het is Code Rood voor de woningmarkt. Op de voorpagina van NVMagazine leggen we uit hoe we uit deze steeds verslechterende situatie van afnemend aanbod, stijgende prijzen en achterblijvende nieuwbouw moeten komen. De overspannen woningmarkt zorgt in ieder geval voor een tweedeling.

Lees verder op NVM.nl


 6 nov 2018 14:23
Leennormen en NHG-premie 2019 bekend Minister Ollongren heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de leennormen en de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) grens voor 2019. Ook gaat ze nader in op hypothecaire leningen voor het verduurzamen van de woning.

Lees verder op NVM.nl


 2 nov 2018 13:00
PvdA dient amendement in om overdrachtsbelasting voor starters af te schaffen De Partij van de Arbeid heeft een amendement ingediend op het Belastingplan voor 2019, dat er voor zorgt dat starters op de woningmarkt een overdrachtsbelastingtarief van 0 procent gaan betalen.

Lees verder op NVM.nl


 1 nov 2018 15:00
De juiste biedingsstrategie Yes! Na lang zoeken heb je eindelijk het perfecte huis gevonden. Centrale ligging, een tuin op het zuiden en een vraagprijs binnen budget. Nu ‘alleen’ nog zorgen dat je het huis krijgt. Bieden dus, maar hoe pak je dat aan? Pracht Aankoopmakelaars neemt twee van de meest gebruikte biedingsstrategieën met je door.

Lees verder op NVM.nl


 31 okt 2018 08:43
NHG premie in 2019 met 0,1% verlaagd NHG meldt dat de borgtochtprovisie voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (de NHG premie) in 2019 wordt verlaagd. Woningeigenaren die een hypotheek met NHG aanvragen, betalen daarvoor 0,9% over de hoogte van hun hypotheek in plaats van de huidige 1%.

Lees verder op NVM.nl


 29 okt 2018 15:58
Wonen zonder aardgas We zijn in Nederland gewend aan aardgas. Er zit veel aardgas in onze bodem en het is gemakkelijk in gebruik. Vrijwel alle woningen zijn op het gasnet aangesloten. Toch moeten we er in de komende jaren vanaf.

Lees verder op NVM.nl


Categorieën

Regionaal nieuws

Nationaal nieuws


Vind een NVM makelaar


.

Vacatures

 31 okt 2018
Ervaren medewerker binnendienst (m/v) bij Van Kleef NVM Makelaars in Rotterdam Van Kleef NVM Makelaars, Rotterdam

 30 okt 2018
Vacature (kandidaat) makelaar K-RMT/RMT bij House for sale makelaars te Vlaardingen (m/v) House for sale makelaars, Vlaardingen

 11 okt 2018
Vacature (assistent) makelaar A-RMT bij LH Makelaars te Rotterdam (m/v) LH Makelaars, Rotterdam

 Evenementen

nov
30
IJsvrij Park Festival
Rotterdam, Het Park (bij de Euromast) & Schoonoord
dec
07
Kerstmarkt Oud-Beijerland
Oud-Beijerland