NVM ZHZ is de beroepsorganisatie van makelaars o.g. in de regio Zuid-Holland Zuid
Vind een NVM Makelaar Contact    Inloggen

Nieuws

 20 nov 2019 14:01
Nieuwe directeur NVM: Arthur Schellekens Arthur Schellekens is door het Algemeen Bestuur benoemd als directeur van het NVM-bureau. Arthur is voorgedragen door een selectiecommissie waarin het MT, Ledenraad en Algemeen Bestuur vertegenwoordigd zijn. Hij start in januari 2020.

Lees verder op NVM.nl


 20 nov 2019 12:33
Chris Buijink bezoekt makelaar op Dag van de Ondernemer Voor de derde keer is op vrijdag 15 november de Dag van de Ondernemer georganiseerd, door VNO-NCW en MKB-Nederland. Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken, greep deze dag aan om een bezoek te brengen aan Wim Korff de Gidts, derde generatie makelaar bij het gelijknamige oudste NVM-makelaarskantoor in Den Haag. Korff de Gidts NVM makelaardij wordt geleid door Wim en zijn vrouw Sandra die alle stafzaken en marketing voor haar rekening neemt.

Lees verder op NVM.nl


 14 nov 2019 12:07
Werkbezoek Chris Buijnk (NVB) aan NVM-lid Wim Korff de Gidts tijdens Dag van de Ondernemer Vandaag is het de dag van de ondernemer en ter ere daarvan brengt Chris Buijnk, Voorzitter bij de Nederlandse Vereniging van Banken, een werkbezoek aan ons NVM-lid Wim Korff de Gidts (Register makelaar en taxateur). Samen bespreken zij hoe ze invulling geven aan ondernemerschap en de huidige ontwikkelingen in de huizenmarkt.

Lees verder op NVM.nl


 14 nov 2019 11:41
Stikstofproblematiek: Nu voorrang aan woningbouw Woensdagochtend 13 november vond er bij VNO-NCW een groot overleg plaats over de stikstofproblematiek. NVM nam deel aan het overleg om de gevolgen van deze crisis voor de makelaars en taxateurs toe te lichten. Tegelijk presenteerde minister-president Rutte een aantal maatregelen die op de korte termijn een oplossing moeten bieden.

Lees verder op NVM.nl


 13 nov 2019 14:25
Nieuwe voorzitter NVM Business Tijdens de ledenvergadering van NVM Business op 14 november 2019 is Sander Heidinga van het kantoor Kuijs Reinder Kakes gekozen als nieuwe voorzitter van de vakgroep. Hij volgt Marcel de Boer op die sinds mei 2014 voorzitter was.

Lees verder op NVM.nl


 13 nov 2019 11:39
Mysteryguests ingezet in strijd tegen discriminatie Wonen en Milieu-minister Stientje van Veldhoven heeft de Tweede Kamer een brief gestuurd waarin ze haar aanpak van discriminatie op de woningmarkt toelicht. NVM is betrokken bij de totstandkoming van deze brief en schaart zich dan ook achter de minister wanneer ze stelt dat het bestrijden van discriminatie lange adem vergt en inzet van álle betrokken partijen.

Lees verder op NVM.nl


 11 nov 2019 15:45
NVM geeft huizenkopers gratis integraal verduurzamingsadvies NVM heeft samen met verduurzamingsspecialist SamenGroen een online verduurzamingsportal ontwikkeld voor makelaars én huizenkopers. Nooit eerder kreeg je als koper de mogelijkheid om voor aankoop te weten waar je aan toe bent.

Lees verder op NVM.nl


 11 nov 2019 07:48
Woningmarkt in de Tweede Kamer Op 11 november wordt de begroting van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in de Tweede Kamer besproken. Dit Ministerie houdt zich onder andere bezig met de woningmarkt en de openbare ruimte.

Lees verder op NVM.nl


 6 nov 2019 10:28
Doorrekening klimaatakkoord Onlangs heeft het Centraal Plan Bureau (CPB) de doorrekening van het klimaatakkoord gepresenteerd. Deze doorrekening richt zich met name op de budgettaire consequenties op overheidsniveau en de hiermee samenhangende huishoudinkomens.

Lees verder op NVM.nl


 5 nov 2019 14:15
Reactie NVM op aangekondigde fusie validatie-instituten De NVM feliciteert NWWI, Taxateurs Unie, TVI en iValidatie met de aangekondigde fusie binnen de validatiemarkt.

Lees verder op NVM.nl


 5 nov 2019 10:12
Nieuwe makelaars en taxateurs De NVM heeft deze maand een nieuwe groep makelaars en taxateurs welkom geheten bij de vereniging. Zij legden maandag 4 november tijdens de beëdiging de eed of belofte af, waarmee ze aangeven de NVM Erecode en kwaliteit na te streven. Welkom!

Lees verder op NVM.nl


 31 okt 2019 11:09
Keuzemogelijkheden woningkopers worden steeds beperkter De minder gunstige ontwikkelingen op de nieuwbouwmarkt van koopwoningen gaan steeds zwaarder doorwerken op de markt van bestaande koopwoningen.

Lees verder op NVM.nl


 30 okt 2019 12:36
Verdiepen in het vak van een ander ‘Jelle zei laatst nog dat het goed is om bij andere beroepsgroepen in de keuken te kijken.’

Lees verder op NVM.nl


 29 okt 2019 16:10
NVM, VBO en Vastgoedpro steunen publieksactie Stikstof - PFAS Nederland staat op slot, politiek trek het vlot! Met die leuze demonstreren woensdag 30 oktober op het Malieveld in Den Haag naar verwachting duizenden mensen, met als doel de vergunningverlening voor de bouw weer op gang te krijgen. Door regelgeving op het gebied van stikstof en PFAS zijn veel projecten vertraagd of zelfs tot stilstand gekomen. NVM, VBO en Vastgoedpro steunen deze publieksactie. De druk op de woningmarkt is enorm groot. Veel mensen wachten op een goede beschikbare woning. Het stikstofdebacle is een langdurige verstoring van een markt die al in zwaar weer zat.

Lees verder op NVM.nl


 25 okt 2019 11:32
Discriminatie op de woningmarkt mag niet Samen met Ministerie BZK strijdt NVM tegen discriminatie. Helaas blijkt dat discriminatie op de woningmarkt nog plaats kan vinden, wanneer de opdrachtgever daarom vraagt. Eerder dit jaar bleek dat 90 procent van de verhuurmakelaars bereid is om, als de verhuurder dat wenst, met de opdrachtgever mee te gaan in discriminatie bij woningtoewijzing.

Lees verder op NVM.nl


 25 okt 2019 09:18
Ouderdomsclausule: aanpassen risicoverdeling bij verborgen gebreken De vraag wie het risico draagt wanneer blijkt dat een woning verborgen gebreken heeft, is afhankelijk van de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst. In de standaard koopovereenkomst van de NVM staat in artikel 6.1. dat het volledige risico in beginsel bij de koper ligt. In artikel 6.3 wordt daar vervolgens een uitzondering op gemaakt.

Lees verder op NVM.nl


 24 okt 2019 15:32
NVM op Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) NVM Agrarisch & Landelijk staat met een eigen stand op de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) op 29, 30 en 31 oktober in Hardenberg.

Lees verder op NVM.nl


 24 okt 2019 12:01
NVM: Makelaars spelen grote rol bij verduurzaming woningen Verhuizingen zijn hét moment waarop woningen aangepast en verduurzaamd kunnen worden. Daarom is NVM in samenwerking met SamenGroen en Reimarkt een pilot gestart waarbij makelaars de consument adviseren over verduurzamingsopties.

Lees verder op NVM.nl


 23 okt 2019 13:04
Meer zekerheid voor verhuurder bij tijdelijke huurcontracten Met de komst van de Wet doorstroming huurmarkt 2015 is er veel veranderd op het gebied van tijdelijke huurcontracten voor woonruimte. Doel van deze wet is het bevorderen van de flexibiliteit op de huurmarkt en een impuls te geven aan betere doorstroming. Deze nieuwe wetgeving geldt alleen voor huurcontracten die na 1 juli 2016 zijn gesloten.

Lees verder op NVM.nl


 23 okt 2019 08:54
Nieuwe makelaars en taxateurs De NVM heeft maandagavond 21 oktober een nieuwe groep makelaars en taxateurs welkom geheten bij de vereniging. Zij legden tijdens de beëdiging de eed of belofte af, waarmee ze aangeven de NVM Erecode en kwaliteit na te streven. Welkom!

Lees verder op NVM.nl


Categorieën

Regionaal nieuws

Nationaal nieuws


Vind een NVM makelaar


.

Vacatures

 15 okt 2019
Vacature K-RMT bij Spindler Makelaardij te Rotterdam Spindler Makelaardij, Rotterdam

 15 okt 2019
Vacature K-RMT of A-RMT bij Dolphijn NVM Makelaardij, Maassluis Dolphijn NVM Makelaardij, Maassluis

 15 okt 2019
Kantoorleider/RMT/RM (m/v) bij Dolphijn NVM Makelaardij te Maassluis Dolphijn NVM Makelaardij, Maassluis

 Evenementen

dec
13
Kerstmarkt Dordrecht
Dordrecht
dec
13
Kerstmarkt Oud-Beijerland
Oud-Beijerland