NVM ZHZ is de beroepsorganisatie van makelaars o.g. in de regio Zuid-Holland Zuid
Vind een NVM Makelaar Contact    Inloggen

Nieuws

 16 jul 2018 11:45
Gesprek over goed verhuurderschap met minister Ollongren Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de uitkomsten van het gesprek over goed verhuurderschap met de sector, naar aanleiding van discriminatie en huisjesmelkerij.

Lees verder op NVM.nl


 16 jul 2018 09:49
Minister Ollongren: Vaker maatwerk bij hypotheek Consumenten kunnen steeds vaker bij kredietverstrekkers terecht voor een hypotheek op maat. Dat schijft minister Ollongren van Binnenlandse Zaken op 5 juli jl. in een brief aan de Tweede Kamer. Ook verwacht zij dat het aantal hypotheken op maat blijft groeien.

Lees verder op NVM.nl


 16 jul 2018 08:42
Nieuwe consumentenvoorwaarden makelaars per 1 september De consumentenvoorwaarden voor makelaars zijn vernieuwd en verbeterd. In de voorwaarden staat in heldere en begrijpelijke taal beschreven wat een makelaar doet om een woning te verkopen, om een ander huis aan te kopen of een woningtaxatie uit te voeren. Vereniging Eigen Huis, De Consumentenbond, NVM, VBO Makelaar en VastgoedPRO hebben hierover overeenstemming bereikt. De nieuwe consumentenvoorwaarden gaan op 1 september in.

Lees verder op NVM.nl


 13 jul 2018 12:51
Gemiddelde WOZ-waarde woningen stijgt volgend jaar De gemiddelde WOZ-waarde van woningen stijgt volgend jaar met 7,5 tot 9,5%, zo meldt de VNG op basis van een brief van de Waarderingskamer aan staatssecretaris Snel (Financiën).

Lees verder op NVM.nl


 13 jul 2018 12:43
Hoofdlijnen klimaatakkoord gepubliceerd Op 10 juli zijn de hoofdlijnen voor het Klimaatakkoord gepubliceerd. Dit voorstel is het resultaat van intensieve gesprekken in de afgelopen maanden tussen een zeer groot aantal partijen, waaronder de NVM. Daarin is verkend wat er voor nodig is om ambitie te behalen om de uitstoot van broeikasgassen in Nederland met 49% te verminderen in 2030 ten opzichte van 1990.

Lees verder op NVM.nl


 13 jul 2018 11:27
Lobby voor financiële steun Geschillencommissie succesvol afgerond Minister Dekker heeft onlangs besloten om de Geschillencommissie financieel te blijven steunen. De NVM is zeer verheugd over dit positieve nieuws.

Lees verder op NVM.nl


 11 jul 2018 16:13
Energietransitie bestaande bouw gaat mensen met kleine beurs hard raken Al een jaar lang zet de trend op de Nederlandse woningmarkt door: dalende transactieaantallen door een te laag aanbod, grote prijsstijgingen en te weinig nieuwbouw om aan de groeiende vraag te voldoen. De woningmarkt is in veel regio’s krap, in sommige evenwichtig en slechts in één regio ruim (noordoost-Groningen).

Lees verder op NVM.nl


 10 jul 2018 14:33
Kopers in krappe woningmarkten zien niet vaker af van voorbehouden Het ministerie van BZK heeft onderzoek gedaan naar aanleiding van signalen dat consumenten in krappe woningmarktgebieden in toenemende mate zouden afzien van voorbehouden van financiering en bouwkundige keuring in het koopcontract.

Lees verder op NVM.nl


 10 jul 2018 11:10
Nieuwe makelaars en taxateurs juli 2018 De NVM heeft deze maand een nieuwe groep makelaars en taxateurs welkom geheten bij de vereniging. Zij legden maandag 9 juli tijdens de beëdiging de eed of belofte af, waarmee ze aangeven de NVM Erecode en kwaliteit na te streven. Welkom!

Lees verder op NVM.nl


 9 jul 2018 14:28
NVM tekent Akkoord Nieuwbouw Aardgasvrij Een nieuwbouwwoning met aardgasaansluiting wordt door steeds meer kopers als een woning met een gebrek gezien. Nederland gaat immers de komende decennia van het aardgas af.

Lees verder op NVM.nl


 5 jul 2018 13:34
De rust terug binnen de NVM Naar aanleiding van de ontstane onrust binnen de vereniging en de discussies van de afgelopen maand, is er tijdens de NVM Ledenraadsvergadering op 5 juli 2018 besloten om de rust terug te brengen in de vereniging.

Lees verder op NVM.nl


 2 jul 2018 09:46
Betrek bedrijfsgebouwen in liberale pachtbeleid Onlangs heeft de Tweede Kamer landbouwminister Carola Schouten gevraagd om een brief waarin de stand van zaken rond het pachtbeleid uit de doeken wordt gedaan. Met het sterk veranderende buitengebied in Nederland is de noodzaak groot om het pachtdossier op de huidige en toekomstige marktsituatie af te stemmen. NVM Agrarisch & Landelijk Vastgoed (NVM A&LV) werkt daar zoals altijd graag constructief aan mee.

Lees verder op NVM.nl


 29 jun 2018 09:33
Recordaantal meters kantoorruimte gesloopt en herbestemd Niet eerder is in Nederland zoveel leegstaande en moeilijk te verhuren kantoorruimte uit de markt genomen als in 2016. Dat blijkt onder meer uit een net verschenen publicatie van NVM Business met statistieken over de kantorenmarkt; Kantoren in cijfers 2017.

Lees verder op NVM.nl


 28 jun 2018 21:50
Nog steeds onduidelijkheid over voortbestaan geschillencommissies De subsidie aan de Stichting Geschillencommissie (waar ook de Geschillencommissie Makelaardij is ondergebracht) staat nog steeds op losse schroeven. Het kabinet heeft besloten de subsidie af te bouwen, maar tegelijkertijd heeft de minister ook aan de Tweede Kamer geschreven dat het niet zijn bedoeling is om het voortbestaan van de geschillencommissie in gevaar te brengen.

Lees verder op NVM.nl


 28 jun 2018 15:20
Fiscale aftrek monumenten wordt subsidie De fiscale aftrek voor onderhoud aan rijksmonumentenpanden wordt per 1 januari 2019 omgezet in een subsidieregeling. Alle huidige en toekomstige particuliere eigenaren kunnen een beroep doen op de subsidieregeling voor de instandhouding van hun rijksmonumentale woningen.

Lees verder op NVM.nl


 25 jun 2018 08:14
What’s up met Whatsapp?! Social media are all over the place. Woningen worden aangeboden via Facebook, marktplaats en er wordt volop getwitterd en ‘geliket’. Iedereen heeft tegenwoordig zijn mobiele telefoon binnen handbereik (en erger nog, steevast in de hand). Wat is dan makkelijker om even een snel berichtje te sturen in plaats van een ouderwetse brief of akte aan te leveren en te ondertekenen? In verkoopland lijken pen en papier het te verliezen van moderne communicatietechnieken zoals Whatsapp. Of is sprake van schijn bedriegt?

Lees verder op NVM.nl


 22 jun 2018 08:53
Het grote dilemma: blijven of verkassen Steeds vaker hoor ik ze om me heen, gesprekken tussen jonge ouders over de grote vraag: blijven we in de stad wonen of verkassen we naar een dorp in de omgeving?

Lees verder op NVM.nl


 21 jun 2018 11:24
Blinde vlekken in de Woonagenda Woningbouw is lokaal; woningbouw is in de gemeente. Zonder de medewerking van de gemeente wordt er geen woning gebouwd. De tijd van landelijke programma’s, waarbij het Rijk met subsidies de woningbouw bepaalde, is lang verleden tijd. Wellicht is er heimwee naar de periode nu we met een groot woningtekort te maken hebben, maar met heimwee wordt het tekort niet opgelost.

Lees verder op NVM.nl


 20 jun 2018 11:32
Warmtepomp Bijna kocht ik wat appartementjes. Vastgoed heeft me nog nooit teleurgesteld, zeker niet als belegging. Bovendien is het de leukste manier om een beetje waarde te creëren en geld te verdienen.

Lees verder op NVM.nl


 20 jun 2018 11:27
Happy smart cities Het percentage van de wereldbevolking dat in steden leeft, stijgt hard. In 1970 was dit 36%, in 2010 50%, en de verwachting voor 2050 is 70%. Hierdoor stijgt ook het aantal megasteden: in 2030 zijn er 41 steden met meer dan 10 miljoen inwoners.

Lees verder op NVM.nl


Categorieën

Regionaal nieuws

Nationaal nieuws


Vind een NVM makelaar


.

Vacatures

 19 jul 2018
Commercieel medewerker binnendienst Makelaarskantoor Langejan, Rotterdam Makelaarskantoor Langejan, Rotterdam

 18 jul 2018
Commercieel medewerker binnendienst Taxaties (m/v) bij Kolpa Makelaars in Rotterdam Kolpa Makelaars, Rotterdam

 09 jul 2018
Vacature commercieel binnendienstmedewerker (16 uur) bij een makelaarskantoor in Rotterdam Zuid e.o Secretariaat NVM Rotterdam ZHZ, Barendrecht

 Evenementen

jul
27
Rrrollend Dordrecht
Otto Dickeplein
aug
04
Duizel in het Park
Vroesenpark, Rotterdam