NVM ZHZ is de beroepsorganisatie van makelaars o.g. in de regio Zuid-Holland Zuid
Vind een NVM Makelaar Contact    Inloggen

Nieuws

 17 jul 2019 10:06
NVM lanceert Fundament: een podcast serie over taxeren! Waarom een podcast? Omdat sommige onderwerpen zich niet laten vangen in een kort artikel. En omdat we een andere manier willen uitproberen om taxateurs en andere betrokkenen bij het taxatieproces te bereiken. Luisteren in plaats van lezen, ideaal voor in de auto of thuis op de bank. Juist in de vakantieperiode!

Lees verder op NVM.nl


 15 jul 2019 17:00
NVM: Duur nieuw energielabel draagt niet direct bij aan
verduurzaming
Wie zijn of haar woning wil verkopen, moet het energielabel van de woning kunnen tonen. Daarom is eerder in overleg met NVM het VEL (Vereenvoudigd Energielabel) en EI (Energie Index) ontwikkeld. Consumenten kunnen deze labels online regelen: snel, eenvoudig en tegen geringe kosten. Minister Ollongren zet nu een streep door deze labels en introduceert een nieuwe bepalingsmethode (NTA 8800) voor de energieprestatie van de eigen woning. Als gevolg van deze wijziging kunnen alleen dure experts het energielabel vaststellen.

Lees verder op NVM.nl


 15 jul 2019 11:57
NVM samen met BZK tégen discriminatie NVM-voorzitter Ger Jaarsma en lobbyist Jasper van der Jagt zijn donderdag 11 juli, direct ná de presentatie van de kwartaalcijfers woningmarkt, op het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op gesprek geweest bij minister Kasja Ollongren.

Lees verder op NVM.nl


 10 jul 2019 08:50
Stapeling van regels maakt nieuwbouw onbetaalbaar Het algemene beeld van de woningmarkt in het tweede kwartaal van 2019 is heel positief. De afkoeling in prijsontwikkeling zet door, dus de prijzen stijgen wat minder hard. We zien dat er meer transacties zijn geweest én dat het aanbod is toegenomen.

Lees verder op NVM.nl


 5 jul 2019 09:26
Minister tekent woondeal Amsterdam Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) tekent vandaag, vrijdag 5 juli, met burgemeester Femke Halsema van Amsterdam de vijfde en voorlopig laatste woondeal.

Lees verder op NVM.nl


 3 jul 2019 14:51
Ander boetebeleid energielabel woningen Vanaf 3 juli 2019 verandert het boetebeleid bij het energielabel voor woningen. De boetebedragen gaan omlaag. Tegelijkertijd krijgen woningverkopers direct een boete als het energielabel ontbreekt. Voorheen was dat een voorwaardelijke geldstraf.

Lees verder op NVM.nl


 3 jul 2019 09:55
Huurstijging vlakt af ondanks grote vraag vrije sector huurwoningen De krapte op de woningmarkt blijft zichtbaar in de vrije sector huurmarkt. De vraag is nog altijd groter dan het aanbod. Dit tekort aan woningen is de drijfveer achter de prijsstijgingen. Wel zet de trend van 2018 zich door en is de prijsstijging minder dan de voorgaande jaren. Dit blijkt uit de vrije sector huurmarktcijfers over de eerste helft van 2019 in de marktrapportage ‘Transparantie in de verhuurmarkt van VGM NL en NVM’.

Lees verder op NVM.nl


 2 jul 2019 15:31
Subsidieregeling energiebesparing eigen huis weer open Na een tijdelijke stop gaat de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) weer open voor eigenaar-bewoners. De regeling bestaat ook voor Verenigingen van Eigenaren (VvE's), woonverenigingen en -coöperaties.

Lees verder op NVM.nl


 2 jul 2019 11:15
Nieuwe makelaars juli 2019 De NVM heeft deze maand een nieuwe groep makelaars en taxateurs welkom geheten bij de vereniging. Zij legden maandag 1 juli tijdens de beëdiging de eed of belofte af, waarmee ze aangeven de NVM Erecode en kwaliteit na te streven. Welkom!

Lees verder op NVM.nl


 1 jul 2019 13:16
NVM vierkant achter Klimaatakkoord Het Klimaatakkoord is 28 juni gepresenteerd en wordt waarschijnlijk nog voor het reces door het parlement besproken. NVM is blij dat het akkoord er nu is en dat ze haar inbreng terugziet.

Lees verder op NVM.nl


 28 jun 2019 10:05
‘NVM Agrarisch & Landelijk-makelaars hebben veel te bieden’ Affiniteit met de agrarische sector is Ard Klijsen, makelaar-taxateur en voorzitter van de NVM-vakgroep Agrarisch & Landelijk, met de paplepel ingegoten. En dat geldt voor veel NVM A&L-makelaars, vertelt Klijsen. “We kunnen agrarisch ondernemers dan ook als geen ander ondersteuning en advies bieden.”

Lees verder op NVM.nl


 27 jun 2019 15:34
 Afscheidsbijeenkomst Ger Jaarsma 26 juni 2019 “Er is meer dat ons verbindt, dan ons verdeelt.” Tijdens een warme zomerdag op het prachtige landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt te Beesd, kregen leden, relaties en collega’s de kans om Ger Jaarsma te bedanken voor zijn tijd als voorzitter. Het voorzitterschap had voor Ger pieken en dalen, maar werd afgesloten met een volgens hem “net zo mooie Ledenraad als in 2017”, toen hij begon als voorzitter.

Lees verder op NVM.nl


 26 jun 2019 11:52
Onno Hoes nieuwe voorzitter NVM Onno Hoes is per 1 augustus 2019 de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en taxateurs NVM. Hoes volgt Ger Jaarsma op, die van april 2016 tot eind juli 2019 voorzitter is.

Lees verder op NVM.nl


 25 jun 2019 11:26
Nieuwe makelaars en taxateurs juni 2019 De NVM heeft deze maand een nieuwe groep makelaars en taxateurs welkom geheten bij de vereniging. Zij legden maandag 24 juni tijdens de beëdiging de eed of belofte af, waarmee ze aangeven de NVM Erecode en kwaliteit na te streven. Welkom!

Lees verder op NVM.nl


 24 jun 2019 10:56
Minister sluit vierde woondeal Na de afspraken met gemeente Groningen, de regio Eindhoven en de zuidelijke Randstad sluit Minister Ollongren (BZK) vandaag opnieuw een woondeal, nu met Regio Utrecht.

Lees verder op NVM.nl


 14 jun 2019 13:35
NVM maakt zich hard voor verduurzaming woningmarkt NVM heeft met SamenGroen een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van een makelaarsplatform dat zich richt op de verduurzaming van woningen.

Lees verder op NVM.nl


 12 jun 2019 15:36
Woningmarkt is essentieel voor gezonde economie De oplossing voor oververhitting op de woningmarkt is simpelweg meer bouwen. Dat is de boodschap van DNB-president Klaas Knot en CPB-directeur Laura van Geest die beiden hameren op het belang van de woningmarkt voor de economie.

Lees verder op NVM.nl


 12 jun 2019 15:24
Nieuwe BENG-eisen voor nieuwbouw per 1 juli 2020 De ministerraad heeft op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) ingestemd met een wijziging van het Bouwbesluit over energiezuinige nieuwbouweisen. Met deze wijziging moeten vanaf 1 juli 2020 alle nieuw te bouwen gebouwen voldoen aan de Bijna Energieneutrale Gebouw eisen (BENG). Daarmee worden strengere eisen gesteld om zo het energiegebruik te verlagen.

Lees verder op NVM.nl


 12 jun 2019 10:52
NVM steunt ACM bij actie tegen verboden bemiddelingskosten Omdat huurbemiddelaars nog steeds in strijd met de regels bemiddelingskosten rekenen aan huurders is de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in actie gekomen. De ACM heeft lasten onder dwangsom opgelegd aan enkele huurbemiddelaars.

Lees verder op NVM.nl


 12 jun 2019 10:44
Straks op RTL4: Voor hetzelfde geld Eind oktober start op RTL4 het nieuwe programma ‘Voor hetzelfde geld’. In deze reeks gaat presentatrice Natasja Froger elke aflevering met een stel of gezin dat een volgende stap wil maken in hun wooncarrière op zoek naar een nieuw huis. 

Lees verder op NVM.nl


Categorieën

Regionaal nieuws

Nationaal nieuws


Vind een NVM makelaar


.

Vacatures

 17 jul 2019
Medior K-RMT/RMT (m/v) bij Dolphijn NVM Makelaardij te Maassluis Dolphijn NVM Makelaardij, Maassluis

 12 jul 2019
Vacature ervaren Nieuwbouwmakelaar bij Kettner Makelaardij te Rotterdam (m/v) Kettner Makelaardij, Rotterdam

 12 jul 2019
Vacature A-RMT/K-RMT of RMT bij Kettner Makelaardij te Rotterdam (m/v) Kettner Makelaardij, Rotterdam

 Evenementen

jul
23
Rotterdam Unlimited
Rotterdam
aug
24
Terug naar Tiengemeten
Tiengemeten