NVM ZHZ is de beroepsorganisatie van makelaars o.g. in de regio Zuid-Holland Zuid
Vind een NVM Makelaar Contact    Inloggen

Nieuws

 19 sep 2018 15:19
Prinsjesdag 2018 Op dinsdag 18 september heeft het kabinet Rutte III haar begroting voor 2019 gepresenteerd. De begroting en het bijbehorende belastingplan worden tussen nu en eind december door de Tweede Kamer behandeld. In de Troonrede sprak de Koning onder andere zijn zorgen uit over de oververhitte woningmarkt.

Lees verder op NVM.nl


 19 sep 2018 08:08
Ruggengraat Deze zomer werd mij persoonlijk duidelijk hoe belangrijk het is voortdurend te investeren in je eigen ruggengraat. Tijdens een prachtige en pittige huttentocht met mijn gezin, heb ik ongemerkt een kleine misstap gemaakt tijdens een van onze trekkings. Deze misstap blijkt langdurige consequenties te hebben.

Lees verder op NVM.nl


 18 sep 2018 12:03
Nieuwe makelaars en taxateurs september 2018 De NVM heeft deze maand een nieuwe groep makelaars en taxateurs welkom geheten bij de vereniging. Zij legden maandag 17 september tijdens de beëdiging de eed of belofte af, waarmee ze aangeven de NVM Erecode en kwaliteit na te streven. Welkom!

Lees verder op NVM.nl


 18 sep 2018 09:40
Het mekka van de Weense wals Er zijn dingen in je leven die je gewoon een keer meegemaakt moet hebben of je nu wel of niet van klassieke muziek houdt. Deze zomer moest ook ik eraan geloven; een bezoek aan André Rieu op het Vrijthof. Het hele Zuiden staat ieder jaar een aantal weken op zijn kop en de hotels in de wijde omgeving zijn volgeboekt als gevolg van alle (inter)nationale fans. Maar eerlijk is eerlijk, het was een bijzondere ervaring.

Lees verder op NVM.nl


 17 sep 2018 09:30
Boter bij de vis Dat het maar niet lukt om de woningbouw sterk te laten toenemen, is de belangrijkste verstorende factor op de woningmarkt. Daardoor blijft het woningtekort te groot. Treden er vervolgens forse prijsstijgingen op, zowel in de koop- als in de huursector. Verslechtert de betaalbaarheid van het wonen. En wordt het onder meer voor starters lastig om een geschikte woning te vinden.

Lees verder op NVM.nl


 14 sep 2018 15:17
Woonwispelturig Toen ik mijn boerderij kocht wist ik zeker dat ik er oud zou worden. De plek, midden in het Naardermeer was zo uniek. Dat was voor altijd, daar had ik totaal geen twijfels over. Maar de man waarmee ik hem kocht wel. Hij twijfelde aan mij, aan ons en aan het landleven. Dus hij ging. Een vrouw alleen op een boerderij is niks, daar ben ik ongeëmancipeerd in. Dus ik ging.

Lees verder op NVM.nl


 13 sep 2018 16:18
Stapsgewijs naar energiezuinige woningen Het Klimaatakkoord is een goede zaak voor Nederland. Buitengewoon dat we werken aan een energiezuinige, duurzame en schone samenleving. Bijkomend is de wens om ons land op termijn ‘gasloos’ te maken. Als NVM werken we daar graag aan mee en we zullen, waar het de gebouwde omgeving betreft, ons stempel drukken om de energietransitie tot een succes te maken.

Lees verder op NVM.nl


 13 sep 2018 09:18
Prijsstijging appartementen in vrije huursector vlakt af ondanks krapte op woningmarkt De krapte op de Nederlandse woningmarkt speelt ook de vrije huursector parten. Achterblijvende nieuwbouw en daardoor een relatief beperkt aanbod zorgden het afgelopen halfjaar voor een prijsstijging van 3% per m2. Deze stijging geldt voor huurappartementen in het geliberaliseerde segment (boven 710,68 euro per maand) en als er een verhuizing plaatsvindt.

Lees verder op NVM.nl


 10 sep 2018 08:14
Verduurzaming veehouderij biedt volop kansen voor A&LV-makelaars en taxateurs De verduurzaming en innovatie in de Nederlandse veehouderijsectoren biedt makelaars en taxateurs van NVM Agrarisch & Landelijk Vastgoed (A&LV) een geweldige uitdaging. Er is werk aan de winkel.

Lees verder op NVM.nl


 7 sep 2018 09:05
Monumentenbezoek in trek bij Nederlanders Nederlanders staan bijzonder positief tegenover monumenten. Maar liefst 84 procent vindt het belangrijk dat monumenten behouden worden. Het vergroot de aantrekkelijkheid van het dorp of de stad. Men staat er dan ook positief tegenover dat de overheid geld besteedt aan het behoud van monumenten. Maar monumenten zouden eigenlijk beter herkenbaar en vaker open moeten zijn. Dit blijkt uit onderzoek van het Nationaal Restauratiefonds.

Lees verder op NVM.nl


 6 sep 2018 13:40
Waarom meedoen met de NVM Open Huizen Dag? Op zaterdag 6 oktober aanstaande is het weer zo ver. De NVM Open Huizen Dag.Van 11.00 tot 15.00 uur stel je je huis open voor bezoekers en leidt ze zelf rond in jouw huis. Niemand weet beter dan jij hoe leuk je huis is en op wat voor een fantastische plek het staat. Als je nog niet aan je NVM-makelaar hebt aangegeven dat je mee wilt doen, doe dat dan zo snel mogelijk.

Lees verder op NVM.nl


 4 sep 2018 11:19
Oplichting met verkochte woningen Vanuit de afdeling Groningen zijn we gewaarschuwd voor een oude oplichtingstruc. Oplichters maken misbruik van het aanbod van de NVM-makelaars door deze zogenaamd te verhuren. Deze oplichting vindt plaats in de stad Groningen, maar ook elders in Nederland.

Lees verder op NVM.nl


 14 aug 2018 12:20
Nieuwe makelaars en taxateurs augustus 2018 De NVM heeft deze maand een nieuwe groep makelaars en taxateurs welkom geheten bij de vereniging. Zij legden maandag 13 augustus tijdens de beëdiging de eed of belofte af, waarmee ze aangeven de NVM Erecode en kwaliteit na te streven. Welkom!

Lees verder op NVM.nl


 8 aug 2018 13:44
Woningaanbod op koopwoningmarkt steeds nijpender Door onvoldoende aanbod van nieuwbouwwoningen en een volledig omgeslagen koopproces (eerst kopen en dan pas de eigen woning te koop aanbieden) op de markt van bestaande woningen, droogt het aanbod van koopwoningen steeds verder op. Consumenten willen wel kopen, maar hebben steeds minder te kiezen. De meeste woningmarktgebieden kennen inmiddels een krappe tot zeer krappe koopwoningmarkt. De potentiële kopers staan in de rij bij elke woning die te koop wordt aangeboden. Of de woning is al verkocht, voordat zich een rij kan vormen!

Lees verder op NVM.nl


 24 jul 2018 09:28
Taxateur en klant profiteren van snelle en heldere taxatie vastgoed De NVM en haar deelneming fluX gaan vanaf komende september werken met het Taxatie Data Netwerk (TDN). Dit is een verbindend netwerk dat taxateurs in staat stelt om sneller, flexibeler en transparanter taxaties van woningen uit te werken en gevalideerd te krijgen. Het TDN bevordert gezonde concurrentie op de taxatiemarkt en zorgt ervoor dat klanten snel een juiste en heldere taxatie van hun woning of appartement krijgen. De NVM start na de zomervakantie een pilot met het TDN, dat zowel klanten als taxateurs meer keuzevrijheid biedt.

Lees verder op NVM.nl


 23 jul 2018 10:55
Aanpassing knelgevallenregeling fosfaatrechten Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft de Tweede Kamer op 18 juli jl. per brief geïnformeerd over het fosfaatrechtenstelsel. In haar brief gaat ze onder andere in op knelgevallen in de starterscategorie.

Lees verder op NVM.nl


Categorieën

Regionaal nieuws

Nationaal nieuws


Vind een NVM makelaar


.

Vacatures

 04 sep 2018
Vacature Makelaar / Taxateur RMT voor Wonen en BOG bij Paans Makelaars, Werkendam Paans Makelaars in onroerende goederen, Werkendam

 28 aug 2018
Freelance administratief medewerker bij Taxatieburo Rotterdam Taxatieburo Rotterdam, Rotterdam

 14 aug 2018
Register Makelaar Taxateur (m/v - fulltime) bij Van Herk Makelaardij Van Herk Makelaardij, Capelle aan den IJssel

 Evenementen

okt
26
Kermis Gorinchem
Gorinchem