NVM makelaars in Rotterdam Zuid-Holland Zuid
Contact    Inloggen       Zoek jouw NVM Makelaar

"Met een lokaal bekende specialist kom je echt sneller aan dat droomhuis!" - Linda Van Ooijen Knook


11 juni 2020
09:00

Linda Van Ooijen Knook is makelaar bij Anke Bodewes Makelaardij. Hoe gaat zij om met de regelingen rondom corona in de makelaardij?

Wat was de eerste actie die je nam toen de regering de nieuwe maatregelen bekend maakte?
Direct na de persconferentie hebben we als directie telefonisch overleg gevoerd en een bericht voorbereid voor op Social Media. Ook hebben we onze mensen gebeld om te vragen waar ze zich comfortabel bij voelden. Onze binnendienst besloot 'gewoon' te komen werken, ze hebben zelf de werkplekken zo verdeeld dat er voldoende afstand was. Onze buitendienst is deels vanuit huis gaan werken, maar we voelden ook de behoefte om op kantoor te zijn. De eerste bezichtigingen en afspraken buiten de deur waren best een beetje spannend, maar we merkten dat onze verkopers bijvoorbeeld handgel en doekjes hadden klaar gezet en de kijkers hielden keurig afstand.

Hebben jullie nog lucratieve ideeen uitgevoerd naar aanleiding van deze situatie?
Wij verkopen veel bestaande, maar ook zeker veel nieuwbouw. Voor een nieuwbouwproject voeren we zogenaamde verkoopgesprekken. Zo'n verkoopgespek hebben we op video opgenomen. We zijn naar de locatie gereden om een en ander te filmen en hebben vanuit de spreekkamer de meest relevante informatie gedeeld. Voorafgaand aan een verkoopgesrpek, (die we via videobellen uitvoeren), sturen we deze video per mail en hebben optanten alle stukken ter beschikking om te bestuderen. Hoewel we voor de verkoopgesprekken natuurlijk het liefst de mensen op kantoor ontvangen (veel gezelliger) merkten wij wel dat door deze video een gesprek minder tijd in beslag nam.

Welke tip heb je voor verkopers die op dit moment overwegen hun huis te verkopen?
Op dit moment merken wij nog geen teruggang in interesse. Praktisch gezien nemen we natuurlijk voorzorg maatregelen. Even een keertje extra met de poetsdoek langs alle deurklinken bij thuiskomst na bezichtigingen is natuurlijk geen overbodige luxe! Samen houden we het veilig!

Welke tip heb je voor kopers die op dit moment overwegen een huis te kopen?
Neem een NVM aankoopmakelaar in de arm ... de markt is in onze regio nog altijd zeer gespannen, wij kunnen heel veel op afstand en met een lokaal bekende specialist kom je echt sneller aan dat droomhuis!

Welk pand zou je op dit moment extra willen uitlichten?
Stadserf 12 te Schiedam
Het stadserf 12 - comfort van nieuwbouw in hartje historisch centrum Schiedam. Dit appartement van 140 m2 heeft alle potentie om met een beetje nieuwe liefde jouw droomhuis te worden. 

NVM ZHZ

Categorie├źn

Regionaal nieuws

Nationaal nieuws