NVM makelaars in Rotterdam Zuid-Holland Zuid
Contact    Inloggen       Zoek jouw NVM Makelaar

verkoopmakelaar

Wil je jouw woning succesvol verkopen?

Een NVM makelaar staat voor deskundigheid,
betrouwbaarheid en zekerheid en helpt je bij het verkopen van jouw woning.

Vind jouw verkoopmakelaar

Jouw huis verkopen met een NVM makelaar

Wil je jouw woning verkopen, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Tijdens de verkoop van jouw huis zijn er heel wat zaken waar je bij stil moet staan. Welke verkoopstrategie gebruik je, hoe onderhandel je over de prijs en wat zijn de valkuilen?

Daarom is een deskundig en betrouwbaar persoon die je begeleidt en adviseert zeker geen overbodige luxe. Iemand die de markt kent en scherp onderhandelt, namens jou. Iemand die jouw belangen behartigt. Met een NVM verkoopmakelaar haal je het maximale uit de verkoop van jouw woning!

Wat doet een NVM verkoopmakelaar?

Een NVM verkoopmakelaar beoordeelt hoe jouw woning in de markt ligt en vergelijkt de marktprijzen van soortgelijke woningen in de buurt met behulp van de NVM database. Hij zorgt ervoor dat jij geen enkel risico loopt bij de verkoop van je huis.

De voordelen van een NVM verkoopmakelaar

 • Onderhandelt namens jou over de beste verkoopprijs.
 • Kent de lokale markt goed en weet wat er speelt.
 • Weet precies wat nodig is om jouw woning snel en goed te verkopen.

Meer over een NVM makelaar

Wat kost een NVM makelaar?

Voor het inschakelen van een NVM verkoopmakelaar betaal je een makelaarscourtage. De kosten van de verkopende makelaar zijn voor rekening van de verkoper.

Waarom een NVM makelaar inschakelen?

Alle NVM leden hebben altijd kennis van de meest recente wet- en regelgeving op het gebied van onroerend goed. Zij staan klaar om jou te helpen met de verkoop van jouw huis. Je bepaalt zelf welke onderdelen van het verkoopproces je wel of niet wilt uitbesteden.

Heb je een taxatie nodig voor jouw woning? Ook dan ben je bij NVM aan het goede adres. Vind hier een betrouwbare NVM Taxateur.

Nieuwsgierig geworden? Plan dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in om de mogelijkheden van een NVM makelaar en courtage (kosten) te bespreken.

 

 

Het verkoopproces


#1 / VRAAGPRIJS BEPALEN?


Wil je je woning verkopen, dan moet je allereerst tot een reële vraagprijs komen. Maar dat is nog niet zo makkelijk. Een te hoge vraagprijs levert te weinig of geen potentiële kopers op en bij een te lage prijs loop je geld mis.


Je kunt de hoogte van je vraagprijs zelf proberen te bepalen, maar de meeste mensen schakelen een verkoopmakelaar in. Deze doet namelijk grondig onderzoek voor je om tot de beste vraagprijs te komen. Wat dat inhoudt? Een NVM verkoopmakelaar…

 • Komt langs om het huis te inspecteren.
 • Houdt rekening met het onderhoud en de technische staat van je woning.
 • Kan bij een woning met gebreken adviseren om bepaalde clausules op te nemen.
 • Geeft advies over het verplichte energielabel.
 • Inventariseert de financiële lasten, bijzondere bepalingen en milieuaspecten.
 • Beoordeelt hoe jouw woning in de markt ligt en vergelijkt de marktprijzen van vergelijkbare woningen in de omgeving met behulp van de NVM-database.
 • Legt alle woninggegevens vast in een opnamerapport.
 • Op basis van al deze gegevens, je persoonlijke situatie én de zoekcategorieën op funda.nl adviseert een NVM makelaar je over de vraagprijs. Wel zo handig!

 

#2 / HET PUBLICITEITSPLAN OPSTELLEN


Als je huis te koop staat, wil je natuurlijk dat er zoveel mogelijk potentiële kopers op afkomen. Maar hoe breng je je woning bij ze onder de aandacht?

 • Zet je huis op FUNDA.NL, de grootste huizensite van Nederland. Bijna alle woningzoekers beginnen namelijk dáár met hun zoektocht. Je kunt je woning alleen via een NVM makelaar
 • Neem je een NVM verkoopmakelaar in de arm, dan wordt je woning in de NVM-DATABASE opgenomen. Zo weten alle NVM makelaars van jouw huis af. Wat natuurlijk heel gunstig is, want het is misschien wel het droomhuis van een van hun klanten.
 • SOCIAL MEDIA is de ideale online etalage. Een NVM makelaar plaatst je woning op verschillende online kanalen en platformen die een groot aantal volgers uit de regio hebben. Zo krijgen nóg meer potentiële kopers jouw woning te zien.

 

#3 / JE WONING VERKOOPKLAAR MAKEN


Komt je huis in de verkoop? Dan is het belangrijk om je woning verkoopklaar te maken. Maar hoe precies? We geven je graag een paar tips:


Ruim je huis op & creëer ruimte

Logisch, toch? Maar vergeet niet om tijdens het opruimen door de bril van potentiële kopers te kijken. Het voerbakje van je kat is voor jou namelijk misschien geen rommel, maar kun je toch beter weghalen. Kijk ook wat je echt weg kunt gooien of breng een aantal spullen tijdelijk naar een opslag (of leg ze in je auto).


Zorg voor een schoon & fris huis

Heb je een fotoshoot of bezichtiging gepland? Dan is het tijd voor een flinke schoonmaakbeurt. Zorg ervoor dat met name de keuken en de badkamer schoon en schimmelvrij zijn, en lucht alles lekker om vervelende geuren te voorkomen. Want een eerste indruk is heel belangrijk!


Repareer eventuele gebreken

Je gaat je huis natuurlijk niet meer verbouwen wanneer je het in de verkoop zet, maar we raden wel aan om storende gebreken te (laten) repareren. Potentiële kopers onthouden de minpunten vaak beter dan de pluspunten. Lekkageplekken overschilderen, een losse trapleuning vastmaken of een kapotte lichtschakelaar repareren? Zeker doen!

 

#4 / BEZICHTIGINGEN


Staat je huis te koop, dan ben je natuurlijk superblij als de eerste geïnteresseerden zich aandienen. Tijd voor de bezichtigingen! Maar hoe zorg je ervoor dat ze succesvol verlopen? De belangrijkste tip: zorg áltijd voor een objectieve begeleiding.


Leid je de kandidaat-kopers zélf rond, dan krijgen ze het gevoel bij je op visite te zijn. En zo kunnen ze zich niet goed voorstellen hoe het is om daadwerkelijk in het huis te wonen. Laat de begeleiding dus aan een ander over. Een NVM makelaar bijvoorbeeld.


De NVM verkoopmakelaar coördineert en begeleidt de bezichtigingen en stemt in overleg met jou een fijn tijdstip af. Handig, toch? En dat niet alleen, tegenover een makelaar zijn kopers ook eerlijker en kritischer dan tegenover een eigenaar. De makelaar kan daardoor direct inspringen op feedback van de kijkers, en slimme suggesties aandragen voor bijvoorbeeld een verbouwing of andere indeling.


Tijdens een bezichtiging hoort je makelaar ook meteen waarom de potentiële kopers geïnteresseerd zijn in jouw woning. Dit is zeer waardevolle informatie voor latere onderhandelingen! 

 

 

#5 / AAN DE ONDERHANDELTAFEL

 

Yes! De potentiële kopers die jouw huis hebben bezichtigd doen een serieus bod! Laat het grote onderhandelen dus maar beginnen… Heb je een verkoopmakelaar in de arm genomen, dan doet hij alle onderhandelingen voor jou om zo tot een maximale opbrengst te komen.


Hoe het biedingsproces eruitziet, wisselt nogal. Zo kun je een tegenbod uitbrengen op het eerste bod dat je hebt ontvangen en vervolgens ‘gewoon’ één-op-één onderhandelen. Maar je kunt ook met meerdere personen tegelijk onderhandelen. De NVM verkoopmakelaar meldt dit dan aan alle kopende partijen.


Zijn er veel belangstellenden die de vraagprijs bieden? Kies dan in overleg met je makelaar voor een gesloten inschrijving. Alle bieders krijgen zo een gelijke kans om een bod uit te brengen. Tot slot is er een nieuwe, transparante manier van bieden: online, via het digitale platform NVM Online Bieden.


Wat is wijsheid? Een NVM verkoopmakelaar is gelukkig helemaal op de hoogte van alle verschillende methodes die er zijn om het biedingsproces te organiseren.

 

 

#6 / IT’S A DEAL


Heb je het bod dat er op jouw woning is uitgebracht geaccepteerd? En zijn jij en de koper het eens over de opleverdatum, ontbindende voorwaarden en eventuele afspraken over roerende zaken? Dan is dit het moment om alle gemaakte afspraken vast te leggen in een koopovereenkomst. Een mondelinge afspraak is namelijk niet bindend.


Word je door een NVM verkoopmakelaar begeleid? Dan stelt hij het koopcontract voor je op, waarna hij de overeenkomst zorgvuldig met je doorneemt, zodat je precies weet waar je voor tekent.


Hebben beide partijen de koopovereenkomst ondertekend, dan gaat de koopovereenkomst naar de notaris. De koper heeft dan nog een wettelijke bedenktijd van drie dagen waarin hij de koop zonder opgaaf van reden alsnog kan ontbinden. Tenzij er andere ontbindende voorwaarden van toepassing zijn, is de koop na die drie dagen definitief. Gefeliciteerd, je huis is verkocht!

 

#7 / GEPASSEERD!


Je hebt je huis verkocht: het verkoopcontract is getekend, de bedenktijd is voorbij en de ontbindende voorwaarden zijn gelukkig niet nodig gebleken. Maar daarmee ben je er nog niet helemáál... De woning moet namelijk nog officieel worden overgedragen.
De koper doet waarschijnlijk nog een laatste inspectieronde door je huis, om te kijken of het nog in de afgesproken staat is.

Vervolgens ga je voor de overdracht van het eigendom van de woning, het zogenoemde passeren, samen met je NVM verkoopmakelaar naar de notaris. Jij als verkoper, de koper en de notaris ondertekenen daar de leveringsakte.


Op het tijdstip dat is afgesproken betaalt de koper de koopsom en, als dat van toepassing is, de prijs voor de roerende zaken die je achterlaat. De notaris zorgt voor:

 • De afrekening van de zakelijke lasten zoals de onroerendezaakbelasting en de waterschapslasten;
  De aflossing van de eventuele lopende hypotheek op het huis; en
 • De betaling van de rekening aan de NVM verkoopmakelaar.
 • De notaris maakt het saldo dat overblijft over op jouw rekening, nadat de akte is ingeschreven in het Kadaster (meestal één werkdag na levering). Officieel ben je dan geen eigenaar meer van jouw huis en is het verkoopproces afgerond. ✅

 

Zoek jouw lokale
NVM makelaar
of taxateur
Plaatsnaam Naam makelaar