NVM Rotterdam ZHZ | Vind jouw NVM makelaar in Rotterdam Zuid-Holland Zuid
Vind een NVM Makelaar Contact    Inloggen

Rondleiding


02 december 2020

Locatie
Scheepvaartkwartier, Rotterdam
Organisator
Gilder Rotterdam

Het Scheepvaartkwartier is ontstaan in de 18e eeuw toen hier havens en villa′s langs de Parklaan kwamen. De meeste gebouwen in de wijk dateren uit de periode dat de haven van Rotterdam de grootste expansie van 1870 tot 1920 kende. Voor liefhebbers van Jugendstil/Art Nouveau is er veel te zien. Veel gebouwen zijn in opdracht van reders en havenbaronnen gebouwd.

Er zijn tegeltableaus, reliëfs e.d. die iets laten zien van handel of scheepvaart. Het kwartier biedt nog meer verrassingen: "oude pakhuizen die nu voor andere doeleinden gebruikt worden". Meestal neemt de gids u ook mee naar de Historische Tuin Schoonoord, het kleinste en meest intieme park van Rotterdam, gevestigd in de voormalige tuin van één van de villa′s.

woensdag 2 december 2020 om 14:00 uur

https://www.gilderotterdam.nl/index.php?P=RoScheepv

 

Nieuws

 27 nov 2020 09:00
NVM Business publiceert praktijkhandreiking economisch waarderen commercieel vastgoed Vorig najaar publiceerde NVM Business de uitgave “Economisch waarderen van vastgoed”. Deze publicatie had de waarde van vastgoed op de lange termijn als...

 24 nov 2020 13:00
Nieuwe makelaars en taxateurs november 2020 De NVM heeft deze maand een nieuwe groep makelaars en taxateurs welkom geheten bij de vereniging.

Meer nieuws

Vind een NVM makelaar


 Evenementen

dec
01
Food 'n Route
Rotterdam
dec
02
Rondleiding
Scheepvaartkwartier, Rotterdam