NVM makelaars in Rotterdam Zuid-Holland Zuid
Contact    Inloggen       Zoek jouw NVM Makelaar

Audiotour Bast - Het Bomenpad


04 mei 2021
18.11.2020 tot 05.04.2021
Locatie
Binnenstad Dordrecht
Organisator

Dordrecht noemt zichzelf een ‘eiland met veel natuur, bomen en groen’ en daarom worden 800 nieuwe bomen aangeplant in het kader van 800 jaar Dordrecht stad, dat is een mooi statement. Om dit evenement meer kracht bij te zetten, wordt er een audiotour gemaakt in de open lucht langs bijzondere bomen in Dordrecht.


Het doel van de audiotour is om mensen op een andere manier naar deze oudste bewoners van de stad te laten kijken en zo echt nieuwe dingen te leren. De audiotour wordt gekoppeld aan de bomenwandeling die de gemeente Dordrecht op dit moment ontwikkelt samen met de Bomenstichting. De audiotour is beschikbaar vanaf de startdatum van die bomenwandeling en blijft daarna te beluisteren.


Ter gelegenheid van de tentoonstelling Diepgeworteld in het Dordrechts Museum en het 800-jarig bestaan van de stad Dordrecht hebben is in samenwerking met de gemeente een bomenroute door de stad samengesteld. De route loopt langs 29 (monumentale) bomen en begint in de museumtuin met zijn bomen van bijna 2 eeuwen oud. Bij 9 bomen is een audiotour van Bast - De Bomenpodcast, die je kan beluisteren via QR-codes.