NVM makelaars in Rotterdam Zuid-Holland Zuid
Contact    Inloggen       Zoek jouw NVM Makelaar

Vind een NVM makelaar in Meerkerk

De NVM makelaar staat voor deskundigheid,
betrouwbaarheid en zekerheid.

Vind een makelaar in Meerkerk!

 

 

 

 

Meerkerk

Meerkerk, gelegen in het uiterste oosten van de Alblasserwaard, is een dorp in de gemeente Zederik, in de provincie Zuid-Holland. Meerkerk telt ruim 3700 inwoners en is daarmee de grootste plaats van de gemeente. Het moderne gemeentehuis dat in 1991 gebouwd is staat in Meerkerk en herbergt het bestuurlijke centrum.

Voorzieningen

Er zijn voldoende scholen voor basis- en voortgezet onderwijs en lokale winkels. Meerkerk ligt aan de A27 en is aangesloten op het Arriva-net naar Utrecht en Gorinchem. Er is een aantal rijks- en gemeentelijke monumenten bewaard gebleven. Een belangrijk evenement in Meerkerk is het jaarlijkse Tractor-pulling-festijn.

Geschiedenis

Meerkerk is rond 1000 gesticht als nederzetting en is naar alle waarschijnlijkheid vernoemd naar een stuk land “het Meer”, dat vlak bij een kerk lag. eerkerk was ook een onderdeel van een grote weg die door het dorp liep. De weg waar Meerkerk ook onderdeel van was, maakte deel uit van de route Parijs-Amsterdam. Die weg is aangelegd door Napoleon. Tijdens één van zijn reizen zou Napoleon overnacht hebben in Meerkerk.

Bronvermelding: Wikipedia

 

Makelaars in Meerkerk

Gevonden kantoren (1)
Plaats
NVM Makelaar
Raadhuisplein 1
4231 BZ Meerkerk
0183 35 99 40
meerkerk@hofstedemakelaardij.nl
www.hofstedemakelaardij.nl
G.C. den Oudsten
1

Vind een NVM makelaar in de buurt

Plaatsnaam Naam makelaar